Artister 2022

Lordi

Lordi

När vi på Time to Rock släpper nästa monsterbokning så väljer vi att vara extremt bokstavliga. Iklädda monsterdräkter, från Tomtens hemby, Rovaniemi i Finland till Knislinge i Skåne – LORDI!

Lordi kan för den oinvigde beskrivas som ett hårdrocksband med tydliga influenser av Alice Cooper och Kiss, både sett till musik och till show. Visuell, välspelad partyhårdrock med en nypa nostalgi.

För den stora massan av svenska folket slog Lordi igenom över en natt när dom 2006 vann Eurovision Song Contest med låten ”Hard Rock Halelujah”. Men bandet är så mycket mer, både före och efter den milstolpen. Lordi hann med två skivor innan dess, där bland annat ”Would you love a monsterman?”,”The Devil is a Loser” och ”Blood Red Sandman” finns med. Tre låtar som fortfarande spelas flitigt live och det med all rätt.

Fram t o m 2020 hade bandet släppt drygt tio studioskivor fyllda med låtar med monstertema och fyndiga titlar som ”Scare Force One”, och ”We´re Not Bad For Your Kids (We´re worse)”.

Lordi släppte boxen, ”Lordiversity”, med helt nyskrivet material. SJU! skivor av olika karaktär. Många tvivlade, men det blev verkligen bra så den vill vi givetvis rekommendera. I skrivandets kan man bara få tag på alla skivor om man köper boxen. I nuläget ligger tre skior ute på Spotify, resten kommer med ett par veckors mellanrum, så alla kommer att finnas tillgängliga i god tid innan vår festival.

Bandets lineup har skiftat en del genom åren men Mr Lordi (sång) och Amen (gitarr) har varit med sedan bandets officiella bildande 1996. Utöver dom består bandet av Hella (keyboard), Mana (trummor) vilka varit med i ett decenium och nytillskottet Hiisi (bas) som varit med sen 2019.

Would you love a monsterman? I så fall lär du älska Lordi.

Borderline

Skid Row

Skid Row

När Idolvinnaren Erik Grönwall gjorde sin audition 2009 så valde han att gör den med Skid Rows ”18 and life” och framförde den med sån briljans att det fortfarande räknas som en av höjdpunkterna i programmets historia. Mellan 2010 och 2020 var han sångare i H.E.A.T., och nu har Erik slutit cirkeln då Skid Row, 23 mars, gick ut med att han ersatt ZP Thert som sångare i bandet.

Första singeln från kommande plattan ”The Gangs All Here” släpps i dagarna och en fullängdare kommer till hösten. Det är första plattan med bandet sedan 2006 och den kommer alltså ha Erik bakom micken. Coolt tycker vi!

Dave Sabo (gitarr) och Rachel Bolan (bas) bildade legendariska Skid Row 1986. Scottie Hill (gitarr) anslöt 1987 och sedan dess har trion varit grunden i bandet. Med sångaren Sebastian Bach och trummisen Rob Affuso fick man stora framgångar i och med skivorna ”Skid Row” (1989) och ”Slave to Grind” (1991) vilka innehöll låtar som redan nämnda ”18 and Life”, ”I Remember You” och ”Youth Gone Wild”. Bandet har gjort fler skivor, men först kom grungen och ställde till det för dom flesta banden i Skid Rows genre och sen kom fildelning och streaming och såg till att de inte såldes lika mycket skivor som förr. Så lika stora framgångar som på dom två första albumen har gruppen inte haft sedan.

Vi besöks liksom 2015 av Dave, Rachel, Scottie samt trummisen Rob Hammersmith. Och nytillkomna Erik Grönwall då förstås.

I Remember You

Time To Rock Festival

Skriv in din mailadress för att få all viktig information kring festivalen!

E-post