Artister 2022

Lordi

Lordi

När vi på Time to Rock släpper nästa monsterbokning så väljer vi att vara extremt bokstavliga. Iklädda monsterdräkter, från Tomtens hemby, Rovaniemi i Finland till Knislinge i Skåne – LORDI!

Lordi kan för den oinvigde beskrivas som ett hårdrocksband med tydliga influenser av Alice Cooper och Kiss, både sett till musik och till show. Visuell, välspelad partyhårdrock med en nypa nostalgi.

För den stora massan av svenska folket slog Lordi igenom över en natt när dom 2006 vann Eurovision Song Contest med låten ”Hard Rock Halelujah”. Men bandet är så mycket mer, både före och efter den milstolpen. Lordi hann med två skivor innan dess, där bland annat ”Would you love a monsterman?”,”The Devil is a Loser” och ”Blood Red Sandman” finns med. Tre låtar som fortfarande spelas flitigt live och det med all rätt.

Fram t o m 2020 hade bandet släppt drygt tio studioskivor fyllda med låtar med monstertema och fyndiga titlar som ”Scare Force One”, och ”We´re Not Bad For Your Kids (We´re worse)”.

Lordi släppte boxen, ”Lordiversity”, med helt nyskrivet material. SJU! skivor av olika karaktär. Många tvivlade, men det blev verkligen bra så den vill vi givetvis rekommendera. I skrivandets kan man bara få tag på alla skivor om man köper boxen. I nuläget ligger tre skior ute på Spotify, resten kommer med ett par veckors mellanrum, så alla kommer att finnas tillgängliga i god tid innan vår festival.

Bandets lineup har skiftat en del genom åren men Mr Lordi (sång) och Amen (gitarr) har varit med sedan bandets officiella bildande 1996. Utöver dom består bandet av Hella (keyboard), Mana (trummor) vilka varit med i ett decenium och nytillskottet Hiisi (bas) som varit med sen 2019.

Would you love a monsterman? I så fall lär du älska Lordi.

Borderline

HEAT

H E A T

För drygt en vecka sedan fick vi till oss den tråkiga nyheten att Skid Row ställer in sin Europa-turné, däribland besöket hos oss. Som vanligt är det svårt att ersätta band. Ska man tänka likvärdighet i storlek eller i genre? Vi valde att boka ett av Sveriges mest framgångsrika band inom sentida melodisk hårdrock. Ett band uppväxt på Skid Row, ett band som tidigare haft Skid Rows nuvarande sångare bakom mikrofonen - H.E.A.T.

När H.E.A.T. startade 2007 var bandet en sextett. Då bestod gruppen av Kenny Leckremo (sång), Jona Tee (keyboard), Jimmy Jay (bas), Crash (trummor). samt gitarristerna Dave Dalone och Eric Rivers. Dalone hoppade av 2013 men ersattes inte. Sedan dess är H.E.A.T. en kvintett. Rivers slutade 2016 och då kom Dalone tillbaka.

Kenny Leckremo å sin sida lämnade bandet 2010 och ersättare blev Idolvinnaren Erik Grönwall (av en händelse) numera i Skid Row. När Erik lämnade sin post som sångare 2020 så upprepade bandet tidigare ersättningsmönster och tog in återvändande Leckremo.

Från gruppens stora genomslag i melodifestivalen 2009 med låten ”1000 miles”, via framgångar med Erik Grönwall, fansens öppna armar mot hemvändaren Leckremo fram till kommande albumet ”Force Majeure” som släpps dagen efter spelningen hos oss (ett gäng låtar ligger redan ute på Spotify) har gruppen växt sig riktigt stora. I Sverige räknas gruppen som ett av landets stora melodiska band och populariteten är inte mindre utomlands.

Som tidigare sagts är det inte lätt att ersätta band, men vi tycker vi lyckades riktigt bra. Hoppas ni också tycker det.

Hollywood

Time To Rock Festival

Skriv in din mailadress för att få all viktig information kring festivalen!

E-post