The Dead Daisies

The Dead Daisies

The Dead Daisies skulle egentligen spelat hos oss redan 2016, men fick dessvärre ställa in i sista stund. Olyckligt värre, men i år kommer det rådas bot på, då bandet är bokat till Time to Rock.

The Dead Daisies är en supergrupp som bildades 2013 av musiker från Australien och USA. Den ende kvarvarande medlemmen från starten är australiensaren David Lowy (gitarr). Genom åren som gått har han flankerats av musiker som varit medlem i, alternativt arbetat med några av rockvärldens största artister och grupper. Medlemmarna i dagens upplaga har spelat med Dio, Ozzy Osbourne, Billy Idol, Whitesnake, Foreigner m fl.

Förutom David så består bandet, precis som 2016, av Doug Aldrich (gitarr) och Brian Tichy (trummor). Däremot har både sångare och basist slutat och ersatts med en och samma person – Glenn Hughes. Ett mycket gott val och en riktig legend som bland annat varit medlem i både Deep Purple och i en sen version av Black Sabbath. En duktig basist och en riktigt riktigt grym sångare.

Det är alltså inga gröngölingar som kommer att stå på scen i Knislinge i augusti. Vi snackar grymt duktiga och erfarna musiker med tusentals spelningar i ryggen. The Dead Daisies – Hård rock av högsta klass

Holy Ground (Shake the memory)