Skid Row

Skid Row

När Idolvinnaren Erik Grönwall gjorde sin audition 2009 så valde han att gör den med Skid Rows ”18 and life” och framförde den med sån briljans att det fortfarande räknas som en av höjdpunkterna i programmets historia. Mellan 2010 och 2020 var han sångare i H.E.A.T., och nu har Erik slutit cirkeln då Skid Row, 23 mars, gick ut med att han ersatt ZP Thert som sångare i bandet.

Första singeln från kommande plattan ”The Gangs All Here” släpps i dagarna och en fullängdare kommer till hösten. Det är första plattan med bandet sedan 2006 och den kommer alltså ha Erik bakom micken. Coolt tycker vi!

Dave Sabo (gitarr) och Rachel Bolan (bas) bildade legendariska Skid Row 1986. Scottie Hill (gitarr) anslöt 1987 och sedan dess har trion varit grunden i bandet. Med sångaren Sebastian Bach och trummisen Rob Affuso fick man stora framgångar i och med skivorna ”Skid Row” (1989) och ”Slave to Grind” (1991) vilka innehöll låtar som redan nämnda ”18 and Life”, ”I Remember You” och ”Youth Gone Wild”. Bandet har gjort fler skivor, men först kom grungen och ställde till det för dom flesta banden i Skid Rows genre och sen kom fildelning och streaming och såg till att de inte såldes lika mycket skivor som förr. Så lika stora framgångar som på dom två första albumen har gruppen inte haft sedan.

Vi besöks liksom 2015 av Dave, Rachel, Scottie samt trummisen Rob Hammersmith. Och nytillkomna Erik Grönwall då förstås.

I Remember You

Time To Rock Festival

Skriv in din mailadress för att få all viktig information kring festivalen!

E-post