Rose Tattoo

Rose Tattoo

När man pratar om hård rock från Australien är det svårt att inte nämna AC/DC och mycket riktigt kommer vi återkomma till det bandet en bit ner i texten. Fast nu ska vi fokusera på ett annat band – Rose Tattoo. Rose Tattoo är ett av Australiens mer legendariska band och deras karriär startade redan 1976. Två år senare kom den självbetitlade debutskivan som innehöll låtar som ”Rock n roll outlaw”, ”Bad boy for love” och ”Nice boys”.

Den sistnämnda låten har även förevigats i liveversion av Guns n´ Roses på deras ”G n´ R Lies” (1988) så känner ni inte till Rose Tattoo så kan ni trots det ha hört deras musik utan att veta om det. Efter en handfull studioskivor la Rose Tattoo ner 1987 för att återkomma tillfälligt 1992-1993, men sedan 1998 har man hållit igång i ett streck. Under den tiden har det släppts tre skivor till. Den senaste heter ”Outlaws” och kom ut 2020

Den medlem som varit med från start är sångaren Angry Anderson, som ni kanske sett i filmen Mad Max – Beyond Thunderdome”. Övriga medlemmar i dagens Rose Tattoo är Paul Demarco (trummor), Bob Spencer (gitarr) samt Mark Evans (bas). Känner ni igen Marks namn beror det kanske på att han har en koppling till ovan nämnda AC/DC. Han spelade nämligen på flera av bandets klassiska plattor med Bon Scott.

Nice Boys Don´t Play Rock n´ Roll