Mothers Finest

Mothers Finest

”För funkigt för rock, för rockigt för funk”, så lyder de första orden i presentationen på Mother´s Finests hemsida. Gruppen är så genreöverskridande att dom spelat på Stockholm Jazz Festival, såväl som Sweden Rock Festival. Oavsett vilket fack man vill sätta detta band i så lär vi alla komma fram till att det är ett band med drag i.

Gruppen, som är från Atlanta, släppte sin självbetitlade debut 1972 och firar således 50 år i år. ”Another Mother Further” (1977) är namnet på gruppens tredje platta och på den finns två av deras riktigt stora hits, ”Baby love” och ”Mickey´s Monkey”. En rolig detalj är att ”Fire”, från bandets andra platta, har ett öppningsriff som är så pass besläktat med Iron Maidens ”2 minutes to midnight” att det är orimligt att tänka sig att nämnda britter inte inspirerats av Mother´s Finest.

Vokalisterna Joyce ”Baby Jean” Kennedy och Glenn ”Doc” Murdock har varit ständiga medlemmar och från den klassiska line-upen finner vi även gitarristen Gary ”Moses Mo” Moore. Resten av bandet består av John ”Red Devil” Hayes (gitarr), Juan Van Dunk (bas), Dion Derek Murdock (trummor) samt körtjejerna Carly Gibson och Sami Michelsen.

Ta chansen och se detta kultband när dom nu hälsar på i Knislinge. Du lär inte ångra dig.

Rocking