Lordi

Lordi

När vi på Time to Rock släpper nästa monsterbokning så väljer vi att vara extremt bokstavliga. Iklädda monsterdräkter, från Tomtens hemby, Rovaniemi i Finland till Knislinge i Skåne – LORDI!

Lordi kan för den oinvigde beskrivas som ett hårdrocksband med tydliga influenser av Alice Cooper och Kiss, både sett till musik och till show. Visuell, välspelad partyhårdrock med en nypa nostalgi.

För den stora massan av svenska folket slog Lordi igenom över en natt när dom 2006 vann Eurovision Song Contest med låten ”Hard Rock Halelujah”. Men bandet är så mycket mer, både före och efter den milstolpen. Lordi hann med två skivor innan dess, där bland annat ”Would you love a monsterman?”,”The Devil is a Loser” och ”Blood Red Sandman” finns med. Tre låtar som fortfarande spelas flitigt live och det med all rätt.

Fram t o m 2020 hade bandet släppt drygt tio studioskivor fyllda med låtar med monstertema och fyndiga titlar som ”Scare Force One”, och ”We´re Not Bad For Your Kids (We´re worse)”.

Lordi släppte boxen, ”Lordiversity”, med helt nyskrivet material. SJU! skivor av olika karaktär. Många tvivlade, men det blev verkligen bra så den vill vi givetvis rekommendera. I skrivandets kan man bara få tag på alla skivor om man köper boxen. I nuläget ligger tre skior ute på Spotify, resten kommer med ett par veckors mellanrum, så alla kommer att finnas tillgängliga i god tid innan vår festival.

Bandets lineup har skiftat en del genom åren men Mr Lordi (sång) och Amen (gitarr) har varit med sedan bandets officiella bildande 1996. Utöver dom består bandet av Hella (keyboard), Mana (trummor) vilka varit med i ett decenium och nytillskottet Hiisi (bas) som varit med sen 2019.

Would you love a monsterman? I så fall lär du älska Lordi.

Borderline