Grand Slam

Grand Slam

Phil Lynott var en av världens mest legendariska basister och bandledare i Irlands stolthet Thin Lizzy fram till dess (första) uppbrott 1983. Han dog tyvärr 1986, men innan dess hann Phil grunda bandet Grand Slam, aktivt 1984-1985, tillsammans med Magnums Keyboardist Mark Stanway. I första upplagan ingick även Laurence Archer.

Det var med Laurence som Mark återförenade gruppen 2016, för bland annat en spelning på Sweden Rock Festival. När Grand Slam nu kommer till oss i Knislinge så är det med Laurence på gitarr, Rocky Newton på bas, Benji Reid på trummor samt sångaren Mike Dyer.

Då bandet inte existerade så länge på 80-talet så var det först för en 20 år sedan som Mark samlade ihop gruppens olika inspelningar på skiva under namnet ”Studio sessions”. 2019 kom bandets första officiella album och på den spelar samtliga i nuvarande sättning utom Rocky.

Med på skivan är bland annat Grand Slams ”Military man” som landsmannen, den oefterhärmlige, Gary Moore, gjort till en stor hit på sin skiva ”Run For Cover” (1985). Den lär vi få höra i augusti och flertalet andra låtar med sound av klassisk irländsk hårdrock.

Whiskey in the Jar