Dare

Dare

Under första delen av 80-talet gjorde Darren Wharton sig känd som keyboardist i Thin Lizzy. Dessutom var han en av den huvudsakliga musikerna på ”The Philip Lynott Album”, en soloskiva från frontmannen i det nyss nämnda bandet.

1985 bildade Darren bandet Dare som hann släppa ”Out of the Silence” (1988) och ”Blood From Stone” (1991) innan ödesåret 1992, då grungen slog igenom på riktigt. Uppbrottet blev bara en paus, och sedan 1998 har gruppen varit ständigt aktiva och gjort ett helt gäng skivor till. Den nyaste heter ”Road to Eden” och släpps nu.

Gitarristen Jimmy Burns var med i Dare från start fram till första uppbrottet , men anslöt sig igen 2008. På samma sätt gjorde basisten Nigel Clutterbuck, som var med mellan 1991-1992. Han gick med igen 2014. Utöver dessa två, och Darren själv förstås, så består gruppen idag av Kevin Whitehead (trummor) och Marc Roberts (keyboard).

Enligt vad som är beräknat ska nya albumet släppas första april, men det är inget aprilskämt för det. Lyssna själv på singeln ”Born in the Storm” så förstår du att det istället rör sig om grymt skön melodisk hård rock.

Born in the Storm